090429

Sunshines! Jan ville inte ha oss sista timmen så vi fick sluta och var hemma redan vid tre. Och vet ni vem som kommer hem ifrån Upplands Väsby idag? Mamma! Tre dagar är alldeles för mycket för henne att vara borta, men snart är hon tillbaka - glad Lydia.
Imorgon, då är det valborg! peeeeeepp.


JAG LEVER IMPERFEKT I PRESENS


YOU CAN'T TAKE IT BACK

Att ha kraften att vara stark, att ha vishet att vara klok - allt det där det lär du dig tillslut. Öppna hjärtat, känn dig fri. Vad än livet lät dig bli, en dag är du glad att du är du.
Du lever nu.

090428

Ett tips bara.. Spring inte ut på grus i strumpor i hopp om att hitta någonting i brevlådan, det gör ont. Annars har dagen varit smärtfri och tänk vad mycket man kan skratta åt på en spanska lektion. Jag var polkagris idag, men jag tycker om polkagrisar så det gör mig ingenting!Finn fem fel ! (sex om du är duktig.)

090427

Jag sitter här för mig själv och är lite småkär i alla sveriges pojkar som sjunger om sina känslor. Ni vet killar som nästan inte kommit ut ur målbrottet än? Jag lyssnar på dem just nu och små skrattar lite när det känns som om det är till mig de sjunger. Jag är allt söt jag.


YOU SHOULD LET ME LOVE YOU

Jag tycker om er.


OUR SCARS REMIND US THAT THE PAST IS REAL


Jag har varit i stan.

090426

Det finns väl inte allt för många anledningar till att sitta inne en lördag då det är sol. Så varför inte ta cykeln till rondellen och senare åka in till stan? Det var det jag och flickorna gjorde igår.

På tal om ingenting ska jag bli yoghurtoman igen. Mohaha.

SHINE YOUR LIGHT ON ME


Jag har pratat med denna lilla tös som är i England med sin konfirmation. Efter 24 timmar i en buss ligger hon med feber medan de andra har åkt in till London. Livet är långt ifrån rättvist, men det är få som kan sprida sån energi som lilla tösen Alice. När du kommer hem ska du få en mega-lång kram. ♥


090425

Hej alla glada! Jag startade årets första sommardag som kvinna tillsammans med farmor. Vi åt frukost och lyssnade på en kvinna som pratade om självbild. Någonting som jag inte har förstått innan är att självbild och självförtroende är olika saker... När jag kom hem slängde jag av mig kläderna (bokstavligttalat) och på med bikinin, byxdress, flipp-flopps och brillor. Stek folket, stek.


090414

Aaaaand, Lydia är helt slut så nu för första gången på hela kvällen kan jag nu slappna av lite. Datorn fick lägga sig bredvid mig i min ovanligt mjuka säng, brukar den vara såhär underbar? Antagligen, men idag uppskattar jag min säng lite extra.
Nu ikväll har jag och lite fler människor sjungit i kyrkan på en liten ungdoms-samling. Det är alltså min anledning till att vara helt slut, jag har faktiskt sjungit i kyrkan!


Ibland saknar jag det, faktiskt.


LIVING WITH A PURPOSE

Någonting som gör mig lite sådär extra glad, någonting som lyfter upp mig lite extra är när jag märker att det jag står för kan ha hjälpt någon annan för eller senare. När jag kan ha påverkat någons val till någonting bättre. Det är då jag förstår att jag faktiskt har en mening.


090423

Två lektioner plus ett nationellt prov i mattematik (lite vuxen poäng i ordval där alltså) är vad denna torsdag bestått av. Detta resulterade (ett poäng till!) i att det blev glass mitt på dagen. Inte helt fel att sitta ute med solen i ansiktet med en hederlig twister i handen, billigt och bra.


090422

Klockan är kvart i nio och jag kan nästa pusta ut. Jag sitter i soffan och märker nu hur trött jag är efter allt sjungande nu i eftermiddag. Men hoppsan allihopa vad roligt det är!
För att vara helt ärligt orkar jag inte med datorn idag, så jag ska stänga av nu.

Och ni... Vi har det bättre än vad vi tror, det finns så mycket som vi tar för givet som för någon annan skulle betyda oerhört mycket.

Kroatien. Visste ni att jag varit där? Jag var ganska liten då, 12 år.


YOU AND ME BABY AIN'T NOTHING BUT MAMMALS
Can you do the kind of stuff that only friends would sing about?
- I don't think so, dude.

090421

Jag är glad idag.
Vi slutade 12.20. Bell och jag lekte, inte stilla någon sekund efter den där smeten och ni har mamma gjort makaronipudding.
Jag är glad idag.


I DON'T WANT TO FALL AWAY FROM YOU

Jag ligger i soffan med datorn i knäet och lyssnar på Shawn McDonald. Mamma stryker kläder, Gabriel pluggar och pappa är ute i garaget. Ingen säger någonting, det är helt tyst förutom musiken som spelas ur högtalarna. Utomhus börjar dagsljuset övergå till kvällsljus. Jag trivs.


090420

Tjugonde april är verkligen inte en vanlig dag. Det är med stolthet jag berättar att Cornelia (Giorge, Najli, Jonny, Corren) fyller 16 år idag. Denna dam som idag blivit ett år rikare är guld värd.

Därför stressade Isabelle och jag sönder oss för att till henne ge denna vackra C-formade sockerkaka hallon delux.Graaattiiiis!


SPOTIFY OCH DOKTOR KOSMOS?

Nu har jag blivit nästan lika cool som Cornelia, min bror har alltså fixat Spotify åt mig. Cornelia firade detta med att skicka mig hennes spellista. Ganska långt ner på denna gigantiska lista hittar jag ingen mindre än Doktor Kosmos... För allt i världen Cornelia, hur kan du vara så cool?


090419

Hej hopp! Snart är denna helg också slut och tiden bara går och går. Vilket kanske inte är så konstigt.. Min lilla kära morfar fyllde år igår och vi var därför där heladagen med presenter och tårta. Ännu en gång fick jag chansen att psyka min kusin, (mohaha). Nej men faktiskt, min kusin är faktiskt väldigt rolig om jag tänker efter... Vi är nog släkt trots allt, även om hon högt och tydligt sa "Nej, Lydia är faktiskt inte ett fint namn". Melajna har faktiskt också en blogg och tack vare henne ser in min lilla sida ut som hej-kom-och-hjälp-mig.
Ni fattar att de understrukna orden är länkar va?


Jag har köpt svarta converse och nu ska jag bli emo. Ironi på hög nivå här alltså!


TAKE A WALK ON THE WILD SIDE


Visst, jag kanske är störd... Men jag bjuder i alla fall på mig själv!
-kondomhead.

090417

Vädret är ju helt sanslöst underbart idag också. På biologin fick vi sitta ute i solen och jobba och eftersom våran mattelärare är ledig fick vi sluta tidigare. Cornelia och jag åkte in till stan och jag köpte årets första glass på Bosses. Men ärligt talat så åt jag för första gången på Bosses förra året, det borde jag få smisk för va?
På tal om ingenting så måste en fågel varit väldigt dålig i magen när den flög över mammas bil idag. Sket gjorde den i alla fall och inte lite heller. Fågel dearré på hög nivå alltså.Snygga kläder har jag på mig också, jeansen tillhör Bell. Och nej, det är inte lera på bilen. Ren fågelskit!


SMUK SOM ET STJERNESKUD


"Fly on the wiiings of looove, fly baby flyyyy !"

Det var precis vad Isabelle gjorde på Cornelia, hon flög. Alltså, mina vänner är ganska konstiga. Men det är nog därför jag tycker om dem så mycket. Och ja Isabelle, din stjärt ser pumpad ut.

090416

"Full rulle, toa rulle" (som det står på Berts dassdagbok....) Men faktiskt, mycket att göra hela tiden förutom idag så då passade jag på att roa mig istället. Steka, käka glass, cykla, skratta, gunga och sjunga "Fly on the wings of looooove". Jo men det låter som en ganska klockren dag... Eller vad säger ni?
Nu dricker jag snart upp mammas te, men liksom, jag fryser ju faktiskt och nu säger hon så snällt att jag får. Lucky me! Men jag hade tagit ändå...Steeeeek, Jonsson var med också, men inte Tanten, hon har smyg-punka..


LEAVE THE PAST BEHIND

Cornelia och jag pratade bland annat om när jag bodde i Ryd idag på bussen hem. Det känns som om det var ännu längre sedan än det faktiskt var. Trots allt bodde  jag där i lägenheten i fyra månader och kände mig instängd bland mörkblåa väggar. Det slog mig även att jag i princip inte kommer ihåg någonting, därför kollade jag nu igenom lite bilder men det känns fortfarande långt bort. Men jag kommer allt ihåg mitt nyfärgade blonda hår jag skaffade under den tiden. Nu längtar Lyddan till sommaren, här ska solblekas!


Min älskade tårta kommer jag allt ihåg med, weeeiii.


090414

Detta är vad jag håller på med just nu... När en stackras liten flicka som mig har kemi-prov imorgon måste hon få något som piggar upp. Det är då Ben&Jerry's kommer till extremt bra användning. Ännu en gång provar jag en ny smak, vilket ger mig nya uppleverser, hehe. Bär och brownie bitar i vaniljglass, inte helt fel kan jag lova!
Förresten, vem om inte världens bästa Bralls kom in på Sam. Omvårdnad? Gissa om jag är stolt!

TELL THE WORLD

Nej hörreni gott folk, nu är jag tillbaks med Blue Eyes Soul igen. Även om jag varje kväll somnar till en utav deras första låtar Glory så går allting i perioder. Första gången jag hörde dem måste varit 2005 på Öland, Löttorp.. Efter att då ha letat upp deras första skiva Passion kom dem tillbaka till Öland 2007 då de släppte skivan Hands Up. Och nu spelade dem på Tre Dagar i Huskvarna. Detta är inte för pengar, det är inte för berömmelse, utan för kärlek. Musik som berör är det enda jag kan säga, det här det är äkta.


090413

Det är ju en dag idag också, faktiskt den sista dagen på påsklovet 2009. Woohoo för detta lov kan jag bara säga. Precis allting blir så grymt mycket enklare när man kan ta sig vart man vill, när man vill.
Farmor och farfar kom hit och käkade idag och på eftermiddagen dök faster Lizza upp utanför dörren med Rebecka och Mirjam. Hoppas mamma kommer hem snart, då ska vi åka och köpa en grill! Jag måste plugga också...


Men den där Lydia, hon är allt glad ändå.

I WANT YOU TO HAVE MY LIFE

Shawn McDonald - Take My Hand     Bilder ifrån påsk-helgen alltså... Blindside, Blue Eyes Soul, Marcus Olsson och alla underbara (knäppa) människor.

090412

Efter några få timmars sömn inatt så är jag ganska så slut faktiskt. Men helgen har varit helt otrolig och jag har varken fokuserat på ägg eller kycklingar, vilket jag inte lider allt för mycket av. Vädret har ju inte precis gjort det värre heller, nu är det vår. Förresten så var jag stört cool i Cornelias brillor som jag bodde i.Sing forever for you.

I TEAR MY HEART OPEN

Bell skickade en bra låt, en mycket bra låt. Nästan lika bra som hon själv faktiskt. Sedan gav hon mig några bra tips ifall någon gubbe skulle komma och ta mig i Jönköping. Nu är jag alltså förberädd på det värsta.

Dig tycker jag om mycket.

090409

Min så kallade "shopping fasta" brast idag. En brun kofta och ett par brillor hängde med hem från stan, men lika glad för det är jag!
Jag har precis packat på rekordtid tror jag och vid fyra åker vi till Husqvarna, till Tre Dagar. En hel helg med massor konserter väntar (Blindside!!!!) och underbara människor.

WERE WILL IT LEAD US FOME HERE
Min snygga vän Isabelle och jag gjorde så kallade chokladbollar när vi kom hem ifrån en sväng på stan. Sedan tog vi våra coola cyklar och var allmänt coola med allmänt coolt folk i allmänt coola Vikingstad. Coolt va?

AND IF YOU WANT IT

Alltså vad är det här? Jag tror att det vore bäst om jag hittat Marilyn Monroe filmerna istället. Jag menar vad är det för slut? Allt var ju frid och fröjd, jag förstår helt enkelt inte. Fast det var inte så farligt att se den, Arn är ju väldigt snygg, och väldigt smuttsig..


Hehehe, han dog ju faktiskt inte på riktigt..


Riket vid vägens slut.

Det gick inte så bra att plugga idag. Jag tänkte plocka fram min Marilyn Monroe box med gamla filmer som hon gjort, men den hittade jag inte. Istället har jag tagit mig i kragen och bestämt mig för att se Arn- riket vid vägens slut. Än så länge är den bra, så jag hoppas på det bästa. Det regnar faktiskt ute så då får man mysa framför en film.


090408

Hej hopp! Fast egentligen borde jag säga god morgon. Jag har drömt de sjukaste grejorna inatt, alltså inte sovit så bra, och jag kan nog garantera att varenda människa jag känner var med.

Så vad händer idag? Nu är det inget stekar väder precis men det spricker förhoppningsvis upp om ett tag. Gabriel har bjudit hit några ifrån klassen så han vill nog att jag håller mig borta, synd. Jag skulle kunna vara lite diskret om jag inte hade en stark känsla av att jag vill ligga här i soffan och kolla på tv med högt ljud medan de äter. Men nu när jag säger det kom jag på att de kommer tro att jag har något fel i huvudet (jag säger inte emot). Jag kanske borde klä upp mig och se allmänt söt och snäll ut? Eller så tar jag på mig mina vanliga kläder och ser allmänt snygg och cool ut? Jag har ju faktiskt fram till tre på mig att klura... Nu ska jag plugga.


Bild från igår, tönten ifrån landet hade nya snygga skor.


090407

Isabelle har slitit med kniven, mamma har tvättat och jag har fixat till det sista och woooups så fick jag typ snyggaste jeansen? Seriöst alltså.. Den där Bell är faktiskt bra på allting, för hon är cool. Precis som jag.
Idag har jag stekt, nu är jag röd.

KOLLEKTIV

För några veckor sedan, på alternativ var det en snubbe som snackade om att leva i kollektiv. Som de flesta kanske förstått blir man ju lite som man umgås. Lite och lite, ganska mycket faktiskt. Man smälts liksom in bland dem som man tillbringar sin tid med på ett eller annat sätt. Med tiden har man bildat sin egen lilla grupp, bland andra grupper. Man bygger upp en vänskap till varandra, en relation.
Eftersom alternativ är ett ungdoms-möte är det lite svårt att genomföra det man vill komma fram till utan att blanda in ingen mindre än Gud själv. Förr i tiden när det var mycket ondska i världen, var också då som många levde fattigt och smutsigt. Det som renade dem var vatten, rent och fräscht vatten. Detta fick dem genom gemenskap med Gud. Genom en relation tillsammans med Gud. Jag tror att det var på detta sätten snuben ville få fram det innan han sedan ställde frågan: Vem är Gud? Han förklarade sedan att Gud är en tajt gemenskap, en relation. Eftersom det finns ingenting som gör så ont i oss som när en relation tar slut, och det visar att relationen är verklig.
Alltså, jag känner mig usel på att försöka förmedla någonting här... Detta är djupt, riktigt djupt... Men det som jag fastnade mest för var just det sista jag skrev. Ingenting gör så ont i oss som när en relation tar slut, vilket visar att relationen är verklig.


Du är verklig.


I COULD SING OF YOUR LOVE FOREVER

Ida ringde mig idag och berättade att vi ska sjunga två gånger inom de närmsta månaderna. En gång nu i april och en gång i maj. Jag är glad, väldigt glad faktiskt. Att sjunga är någonting som jag älskar och att göra det på detta sätt gör det ännu mäktigare.


090406

Förmiddagen gick åt till plugg och efter att Gabbe och jag käkat kom Cornelia hit. Vi kollade på Lotta På Bråkmakargatan och lilla Lotta hade ena riktiga humörsvängningar, speciellt när hon springer till gungan som om hon bajsat på sig...? Sedan fick vi någon typ av kick och sprang rakt ut på gärdet. Vi stannade vid en klippa där vi skakade loss... Är det sommar på g nu eller? Jag tror nästan det!


090404

Solen bränner på hela kroppen idag, därför ägnar jag stora delar ute på trappen i shorts och bikini. Annars har mamma och jag köpt lite blommor och ätit glass. Hann även med att träffa Linus en sväng innan moppepojkarna kom och tog honom och mamma ringde för att det var mat. Ikväll ska jag ha roligt och jag har redan sett ut ett offer för detta.


Okej, detta var faktiskt precis innan jag hämtade bikinin .


BEHIND ALL THE RUMORS

Isabelle och Cornelia satt här om dagen och pratade om Kate Moss. Deras konversation gick ut på att försöka sätta ord på hur snygg hon är, (tror jag). Jag har aldrig tänkt på det, utan mest sett henne som en nerknarkad fotomodell... Men oj vad fel jag hade, kvinnan har mycket mer än det...


    

090403

Tro det eller ej, men nu är det faktiskt påsklov! Det är helt sanslöst vad tiden går fort... Sista terminen i nian har nu gått halvvägs och snart är det sommarlov. Grundskolan är med andra ord snart avklarad, skönt om ni frågar mig. Men jo, sorgligt också.
Vädret är fortfarande underbart och som det ser ut nu blir det grillning med lite folk ikväll, perfekt!

Pappa och jag har precis hängt upp dessa saker, ägg.. ehm?


090402

Ingenting, ingenting i min kalender idag, inga vänner kvar. Bor i andra hand och har inge kul, borde ta mig ut. Stackars mig, ingen bryr sig om lilla jag. Jag vill höra någon säga mig, att imorgon blir en bättre dag.


ALL THE GOOD ADVICE

Det är ju inte så att jag inte tänker utnyttja att det är sol ute precis. När jag kom hem tog jag kameran och gick ut och fotade lite tussilago som finns precis utanför huset. När jag sedan lagt in bilderna i datorn kunde jag inte hålla mig inne, så jag sprang, i solsken. När jag sprungit ville jag fortfarande inte gå in, så jag satte mig mot husväggen med pilotisarna på. Tänk vad lite sol kan göra..


Wiiihuuu, mamma och jag köpte glass på ica.

alltså, ibland har jag riktigt kul..


Tänk vad roligt man kan ha när man äter.....


... Sedan är det ju faktiskt så att det är sol ute idag.

090401

Vårjackan åkte på och i tygskor gick jag på morgonen utan att frysa det minsta. Det är verkligen i dessa tider allting känns mycket enklare... Solen värmer i ansiktet samtidigt som man känner en lätt vind i håret. Allting känns så mycket mer äkta nu. Jag är glad och inte nog med det, jag är riktigt lycklig också. April, april på er allihopa!


Hela livet blev en helg.


RSS 2.0