hallonbullar.

 
du behöver:
5 dl mjölk
50 gram jäst
1/2 tsk salt
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
12 dl vetemjöl
 
smör, strösocker, vaniljsocker & frysta, krossade hallon till fyllningen.
 
gör såhär:
värm mjölken fingervarm & häll i en bunke tillsammans med jästen. tillsätt de övriga ingredienserna & arbeta cirka tio minuter i maskin, låt sedan jäsa i 45 minuter. kavla ut, bre på smör & strö över socker, vaniljsocker & frysta, krossade hallon. vik ihop degen, skär i remsor & gör snurror. låt jäsa ytterligare 30 minuter. pensla sedan bullarna med uppvispat ägg & grädda i drygt åtta minuter i en 225 grader varm ugn. pudra över florsocker vid servering & NJUT.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0